Nieuws juli 2018

 

 

 

Verhuizing Riverside school.

 

Het is inmiddels 3 maanden geleden dat de school moest verhuizen naar een nieuwe locatie.
Deze gedwongen verhuizing was nodig, omdat de landeigenaar de verhuur van het stuk grond waar de school op stond beëindigde, hij had er zelf andere plannen mee. Gelukkig is er snel een nieuw stuk grond gevonden waar de school herbouwd kon worden.

Maar voor dat daar toestemming voor kwam eiste de overheid dat er een echt toiletgebouw gerealiseerd zou worden.

Daarna is er met met man en macht aan gewerkt aan het verplaatsen van het schoolgebouw. 
De verhuizing heeft de gemeenschap zelf bekostigd.
Een eis vanuit de overheid was dat er een echt toiletgebouw in de nieuwe school zou worden gerealiseerd. Wij hebben dat met Stichting Project Hoop kunnen bekostigen. Dagelijkse maaltijd

 

De kinderen die naar de school van Pastor Eddie komen krijgen thuis vaak maar één maaltijd per dag. Een extra maaltijd op school is dan ook geen overbodige luxe. Met honger in je buik is het moeilijk leren.
Omdat het voor de school financieel niet haalbaar is om elke dag een maaltijd aan de kinderen te geven, hebben we besloten om dit te bekostigen. Dit is mogelijk door de giften die we maandelijks als stichting ontvangen.Stenen vloer

 

Een paar weken gelden is er hard gewerkt om een stenen vloer in de schoollokalen te leggen.

Dit helpt enorm tegen de modder in het regenseizoen en het stof in droge perioden en het zorgt natuurlijk ook voor gezonder leef- en leerklimaat in de klassen.
Het geld voor de stenen konden we dankzij de sponsors beschikbaar stellen.

 Medisch centrum

 

Anderhalf jaar geleden is er een kleine medische kliniek geopend, die onderdeel is van de kerk en school van Pastor Eddie.
Mercy, de vrouw van pastor Eddie, is verpleegkundige en samen met anderen werkzaam in deze kliniek. 

De kinderen van school kunnen daar gratis behandeld worden.
Door betalende cliënten komt er wat geld binnen waarmee nieuwe medicijnen gekocht kunnen worden en de kliniek kan blijven functioneren. Daarnaast blijft er soms geld over waarmee allerhande zaken, bijvoorbeeld de school, bekostigd kunnen worden.Truien

 

Tijdens het regenseizoen kan het relatief fris zijn in Oeganda. De kinderen hebben het koud, maar hebben niet altijd een trui om aan te trekken.
Het is Eddies' wens om aan de kinderen een trui te kunnen geven. De truien, die tegelijkertijd ook de uniformpjes voor de kinderen zijn, kosten €4,- per stuk. 

Lijkt het jou ook leuk om bij te dragen om deze wens in vervulling te laten gaan?

Maak dan een gift over naar Project Hoop

REKENING NUMMER: NL57 RABO 0316 0983 61 o.v.v. Trui.