project

Pastor Eddie (Pastor van de "Riverside Church" aan de rand van Kampala) liep, zoals hij vaker doet, in de sloppenwijken van Kampala. Daar ontmoette hij een lamme vrouw, kruipend over de vloer met haar kinderen achter haar aan. Deze ontmoeting raakte Pastor Eddie diep in zijn hart, waardoor het idee ontstond om een school op te richten voor kansarme kinderen. De kinderen van deze vrouw waren de eerste leerlingen.

 

Samen met de kerk van Pastor Eddie wordt een klein schooltje gerealiseerd waar Pastor Eddie steeds meer kinderen ontvangt en onderwijs en verzorging kan bieden.

 

Het schooltje, dat niet meer is dan een houten geraamte met planken er tegenaan getimmerd, barst inmiddels uit haar voegen en Pastor Eddie is tot zijn verdriet genoodzaakt om de kinderen halverwege het leerproces naar huis te sturen.

Zijn grote droom is dan ook om een stuk land te kopen om daar een nieuwe grotere school op te bouwen met bijkomend voordeel dat er niet meer de maandelijkse kosten zijn voor het stuk land dat ze nu huren. 

 

Jarenlang van trouw sparen door de gemeenteleden van de "Riverside Church" heeft slechts een fractie opgeleverd van het benodigde bedrag voor het land. Het zal op deze manier dan ook zeker nog tientallen jaren duren voordat het stuk land aangekocht zal kunnen worden.

 

Met Project Hoop willen we graag ook financiële ondersteuning bieden, zodat er binnen een acceptabele termijn een stuk land aangekocht kan worden.

 

Wanneer dat stuk land er is kan er begonnen worden met de bouw van een geschikte basisschool die ruimte biedt om de kinderen volwaardig onderwijs te geven. 

 

 

De lamme vrouw.

Pastor Eddie Joram, oprichter van de

school.

Riverside school.